Opgericht begin de jaren '70 door Kerckaert Roland, Verspecht Marcel, De Smet Artuur, Ongena Cris, Schatteman Eric, .... en mogelijke andere en met de algemene goedkeuring van Gerard en Paula Verhelst, de uitbaters van ons eerste clublokaal in café "ADMIRAAL".

De startperiode werd gekenmerkt door korte zondagsritten met als verste punt de Molens van Oosterzele en St-Lievens-Houtem. De club kreeg succes en meer leden (kanoclub van Gent met Kerkaert Arnold, Moens W., Pollet, De Scheerder F. ...) en enkele oud renners (Goethals G., Ongenae Oscar ...).

Hoogtepunten uit de beginjaren waren de jaarlijkse sterritten die vanuit verschillende buitenlandse lokaties starten - Parijs, Reims, Koln, Luxemburg - en de Scheldetijdritten georganiseerd door Tuur.

In de jaren '70 was de meerdaagse wedstrijd Brugge-Ventoux een monument en dit bleek voor enkele Admiraalleden dan ook een extra uitdaging. Een 5/6 tal (G.G, M.V, ADS, W.B, V.E, Maurice V/D Cruyssen) trok het spoor voor latere volgers (Roland Gh, PVDV, Nevejans, B.Becue...), maar ondervond dat de "Tour" iets meer betekende dan rond de kerktoren rondjes draaien.

Deze unieke ervaring was voor Goethals G de aanleiding tot het uitdokteren van de 1ste Ronde van Belgie, 800 km lang, verdeeld over 4 ritten. Vandaag 25 edities later is dit nog altijd een "must" in het clubprogramma.
Deze 1ste Ronde (11 deelnemers) was in vergelijking met vandaag een zwart/wit versie. De hotels (jeugdclubs), de fietsen, kledij en volgwagen en volger waren primitief maar het fietsplezier, het afzien, de regen, zon, bandbreuken.... waren van "alle" tijden. Geleidelijk verhoogde het deelnemerveld (max.35), werd het materiaal beter, werden de volgwagens (E.Merckx/Het Volk) en de mechaniciens (De Vriese.J/Nowé A) professioneler... en werden de deelnemers door de jaren heen meer "renner" dan fietser. De verklaring waarom het huidig niveau heel wat stappen hoger ligt dan de paraatheid van de jaren'70.

Deze feitelijke vereniging werd omgevormd tot een V.Z.W. op 18 januari 1984 en de statuten verschenen in bijlage van het Belgisch staatsblad van 11 april 1985 (identificatienummer: N4071/85). Volgende personen werden aangesteld tot beheerder: Roland Kerckaert, voorzitter; Herman Reynebeau, ondervoorzitter; Bernard Becue, secretaris; André Nowé, penningmeester; Prosper Verstuyft, Gino Verhelst en Gilbert Goethals als leden van de raad van bestuur. Link naar de originele Statuten.

Fietsclub "Admiraal" die door de jaren heen de naam verwierf van een stevig fietsende club heeft in tegenstelling tot enkele andere clubs uit de regio een stijgende ledenaantal (eind 1999 = 70 actieve leden). Verdeeld over een A - en B-ploeg wordt het clubprogramma's afwerkt. De "klassieke" dagritten van boven de 170 km, de Ronde en de jaarlijkse wielerwedstijden zijn de hoogtepunten. Enkele individuele leden presteerden in grote internationale en lokale wedstrijden (Marmotte, C.Criquelon, Dwars dr België e.a....) en dragen hun steentje bij aan het "fietsimago" van de club.

Het clubleven brengt naast vreugde ook verdriet. Door de jaren verloren wij de volgende aktieve leden: Van Herreweghe Eric, Hulsemans Freddy, Slavinsky Willy, Van Oyen Jef, De Vos Willy en Verspecht Marcel.

De volgende sponsors zorgden door de jaren heen voor de kledij: De Parel uit Aalst, Meubelen Siesta uit Overmere, Ramen en deuren De Ruyver G., Bloemen Ongena C., uit Destelbergen en het huidige sponsorteam: Bloemen Ongena Chris, Ramen en deuren De Ruyver Guido, Slagerij Snoeck José, Bouwwerken STALIBO, Bouwonderneming MCS, Autoscooter Guido Herman, Transport Kintrans, Zakenkantoor Chris Lootens, Taverne Thesla, Bloemen Flandresse en het autobedrijf Mercedes - Bonne. Een volgwagen wordt gratis ter beschikking gesteld van de club door Garage RENAULT Van Theemsche, Destelbergen.

Indien U wenst lid te worden van fietsclub admiraal, vindt u hierover meer informatie via deze pagina.